23 Mar 2015
Buna Vestire - Arhanghelul Gavriil aducand Vestea Buna Preacuratei Fecioare Maria

Cuvînt la Buna Vestire a Preasfintei Stăpînei noastre,
de Dumnezeu Născătoarei şi Pururea Fecioarei Maria
(25 martie)

Cînd s-a împlinit şi s-a apropiat vremea izbăvirii neamului omenesc, care avea să fie prin întruparea Fiului lui Dumnezeu, era trebuinţă în tot chipul, să se afle o fecioară curată, fără prihană şi sfîntă, fecioară care ar fi vrednică să întrupeze pe Hristos Dumnezeu, Cel fără de trup, şi să slujească taina mîntuirii noastre.

Deci, s-a aflat o Fecioară mai curată decît curăţia, mai fără de prihană decît toată zidirea cea gîndită, mai sfîntă decît toată sfinţenia, Preacurata şi Preabinecuvîntata Fecioară Maria, odrasla rădăcinii celei sterpe a Sfinţilor şi drepţilor, dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana, rodul rugăciunilor şi al postirilor părinteşti, fiica cea împărătească şi arhierească. Şi s-a aflat la loc sfînt în templul lui Solomon aceea care avea să fie biserică însufleţită a lui Dumnezeu. Fecioara, care avea să nască pe Cuvîntul cel mai sfînt decît sfinţii, s-a aflat în altarul templului ce se numea Sfînta Sfintelor, pentru că acolo a căutat Domnul din înălţimea slavei împărăţiei Sale, spre smerenia roabei Sale. Şi a ales-o pe cea mai înainte aleasă din toate neamurile; a ales-o ca Maică a Cuvîntului Său Cel mai înainte de veci, pentru a Cărui întrupare din ea, încă mai înainte de bună-vestirea arhanghelului, cu taină a înştiinţat-o, precum adeverim despre aceasta prin istoriile vrednice de credinţă ale sfinţilor. CITESTE INTREG ARTICOLUL about Cuvînt la Buna Vestire (25 martie). Sf. Liturghie 8 AM.

23 Feb 2015
Rastignirea

Odata cu inceputul Postului Sfintelor Patimi si pregatirea pentru a primi Lumina Sfanta a Invierii va dorim un post cu pace si bucurii duhovnicesti si va invitam sa participati la savarsirea Tainei Sf. Maslu in bisericile crestin-ortodoxe din zona dupa cum urmeaza: 

  1. Vineri 20 Martie , ora 18.00 PM. la Biserica Sf. Gheorghe din New Westminster, gazda: Pr. Nicu Liuta. 
  2. Miercuri 25 Martie, ora 6.00 PM Biserica Sf. Nicolae din Port Kells, Surrey B.C., gazda Pr. Corneliu Iulian Dragomir 
  3. Vineri 3 aprilie,ora 18.00 PM la Biserica Sfanta Treime din New Westminster, gazda Pr. Nicloae Lapuste. 

 

Participantii aduc putin ulei si putina faina impreuna cu pomelnice pentru cei vii din familie, in special cei bolnavi, in tratament sau in spital.  CITESTE INTREG ARTICOLUL about Programul Sf. Maslu in perioada Postului Mare

Tags: 
14 Mar 2015

Istoria Sfintei Cruci

Submitted by admin
Sf. Cruce

Istoria Sfintei Cruci

Istoria Sfintei Cruci

Sfânta Cruce în reprezentare bizantină

 
- Lemnul Sfintei Cruci este cea mai preţioasă relicvă a întregii creştinătăţi, semnul material palpabil al trecerii lui Iisus Hristos prin această lume. Cinstit de comunitatea creştină din Ierusalim, lemnul Sfintei Cruci a fost îngropat, apoi redescoperit de Sfânta împărăteasă Elena, mama împăratului Constantin, în secolul IV după Hristos. Capturat de perşi şi recuperat de bizantini, lemnul crucii a fost pierdut în mâinile musulmanilor lui Saladin. Dar, fragmente din Sfânta Cruce au fost răspândite în întreaga lume şi se află până astăzi în mai multe biserici ortodoxe, catolice şi protestante, fiind cinstite de întreaga suflare creştină -

Hadrian îşi ridică un oraş

Tags: 

Pages

  • «
  • <
  • Page
  • of 64
  • >
  • »
Subscribe to Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Treime RSS